Skip links
چگونه یک تریدر حرفه ای شویم

چگونه یک تریدر حرفه ای شویم؟ 0 تا 100 تریدر حرفه ای شدن

ترید حرفه ای کیست؟

تریدر حرفه ای، شخصی است که در بازارهای مالی فعالیت می کند و به جای سرمایه گذاری های بلند مدت یا فعالیت در بازار به عنوان سرگرمی، به ترید به عنوان یک شغل نگاه می کند و در روز وقتی را برای آن در نظر می گیرد. گاهی تریدرها به صورت پاره وقت و گاهی به صورت تمام وقت در بازار معامله می کنند. این افراد می توانند در یک شرکت معاملاتی یا در یک صندوق مدیریت دارایی یا به عنوان تریدر آزاد با سرمایه شخصی معامله کنند.

وظایف یک تریدر، فارغ از اینکه به صورت مستقل یا استخدامی فعالیت می کند، ثابت و یکسان است. این وظایف شامل تحلیل بازار، شناسایی فرصت‌های معاملاتی، اجرای معاملات و مدیریت ریسک می‌شود. نوع ابزارها و استراتژی‌های معاملاتی که یک تریدر به کار می‌برد، می‌تواند تا حدی متفاوت باشد. همچنین، ساختار درآمدی و میزان آزادی عمل در این دو حالت می‌تواند متفاوت باشد.

وظایف تریدر حرفه ای

تریدر حرفه ای چه کاری انجام می دهد؟

بازارهای مالی، همانند اقیانوسی عمیق و پهناور، تاکنون عمق و وسعت کامل آن توسط هیچ انسانی به طور کامل درک نشده است. در بازارهای مالی ابزارها و اندیکاتورهای مختلفی برای تحلیل و پیش بینی قیمت ها در آینده وجود دارند. وظیفه اصلی هر تریدر حرفه ای، انتخاب تعداد محدودی از ابزارهای کارآمد از میان این انبوه ابزارها و ترکیب آنها با یکدیگر است.

همانطور که یک آشپز ماهر برای پخت یک غذای لذیذ، از ادویه ها و مواد اولیه مرغوب استفاده می کند، یک تریدر موفق نیز باید با ترکیب درست ابزارهای مختلف، استراتژی معاملاتی سودآور خود را طراحی کند.

چگونه یک تریدر حرفه ای شویم؟

بازارهای مالی مانند چاقوی جراحی عمل می‌کنند. از چاقوی جراحی می‌توان برای انجام اقدامات خطرناک و یا جراحی‌ های ظریف استفاده کرد. در بازارهای مالی نیز شما می‌توانید به یک معامله‌گر سودآور تبدیل شوید یا سرمایه خود و دیگران را به نابودی بکشانید. یک تریدر حرفه‌ای با شناخت دقیق نوسانات قیمتی دارایی‌ها و پیش‌بینی آگاهانه قیمت‌ها در آینده، به سودآوری می‌رسد.

اما تریدر حرفه ای شدن، داستانی متفاوت از تصورات همه مردم دارد. این کار، مهارتی تخصصی است که نیازمند آموزش، تجربه، تلاش و گاه ریسک و شکست است. اگر شما هم به دنبال کسب سود از نوسانات بازار هستید و می‌خواهید به جمع تریدرهای موفق بپیوندید، با ما در این مقاله همراه باشید تا هشت اصل اساسی برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای را مرور کنیم.

یادگیری مبانی و اصطلاحات فارکس

ورود به دنیای معاملات، چه در فارکس و چه در سایر بازارهای مالی، نیازمند یادگیری مبانی و اصطلاحات فارکس است. مبانی فارکس شامل مفاهیم و اصطلاحات تخصصی در زمینه معاملات ارز است که جزو دوره تریدر شدن مقدماتی می باشد. این اطلاعات، ستون و پایه تصمیم‌گیری‌ های شما در معاملات را تشکیل می‌ دهد و به شما کمک می‌کند تا با دیدی روشن‌ تر و تحلیلی دقیق‌ تر در این بازار پررونق فعالیت کنید.

همچنین بخوانید  بازار دو طرفه چیست؟ کسب سود در بازار نزولی و صعودی

 

یادگیری مباحث پیشرفته فارکس

یادگیری مباحث فارکس پیشرفته

حالا که اصطلاحات و مبانی اولیه فارکس را یاد گرفتید، زمان یادگیری مبانی پیشرفته و اصطلاحات تخصصی تر فرارسیده است. این مبانی و اصطلاحات به شما دید عمیق‌ تری نسبت به بازارهای مالی ارائه می‌ دهد.

اولین موردی که باید یاد بگیرید، چگونگی انتخاب بازار معاملاتی براساس سلیقه و انتظارات شما است. از خود سوال بپرسید قصد دارید وارد چه بازاری شوید؟ چه میزان ریسک پذیر هستید؟ به طور کلی 3 نوع بازار در فارکس وجو دارد. بازار فیوچرز، بازار سهام و بازار معاملات آپشن.

در بازار قراردادهای آتی (فیوچرز)  شما  میتوانید قراردادی تنظیم کنید که در آینده یک دارایی (مثل سهام، اوراق یا ارز) را با یک قیمت مشخص از پیش‌ تعیین شده بخرید یا بفروشید. بازار اختیار معامله ( معاملات آپشن ) شما حق دارید که یک دارایی را تا تاریخی مشخص و با قیمتی مشخص بخرید یا بفروشید.
در بازار سهام نیز، امکان خرید و فروش واحدهایی کوچک از مالکیت یک شرکت را دارید. وقتی سهام می‌خرید، در واقع بخشی از آن شرکت را صاحب می‌شوید.
۲وقتی یک بازار را برای فعالیت انتخاب کردید، باید اطلاعات تخصصی آن بازار را بدست آورید.

این اطلاعات نسبت به اطلاعات کلی معامله‌گری عمیق‌تر هستند و در نهایت، شما را به یک متخصص در آن بازار تبدیل می‌کنند. برای یادگیری می‌توانید از منابعی مثل کتاب‌ها،‌ وب‌سایت‌های معتبر،‌ و آموزش از افراد باتجربه استفاده کنید.

ایجاد یک سیستم معاملاتی خوب

ایجاد یک سیستم معاملاتی خوب به شما کمک می‌ کند تا منطقی‌ ترین و سودسازترین روش ها برای کسب سود و موفقیت در معاملات را در بازار را پیدا کنید. برعکس اصول اولیه فارکس، که همگی یک مقدار ثابت و از پیش تعیین شده بودند، استراتژی‌ های معاملاتی اغلب ذهنی هستند. استراتژی هر تریدر، با تریدر دیگر متفاوت است.

به همین خاطر است که پیدا کردن منابع آموزش فارکس معتبر اهمیت زیادی دارد. سراغ منابعی بروید که نمودارها و مثال‌هایی از عملکرد استراتژی‌ های خود در بازه‌های زمانی چند ماهه یا چند ساله ارائه می‌کنند.

یکی از منابع عالی برای یادگیری عملی ایجاد استراتژی معاملاتی و سیستم معاملاتی مناسب، کانال یوتیوب بروکر ای پلنت است. متخصصان باتجربه بازارهای مالی با سابقه بیش از 8 سال در این کانال، به طور روزانه لایو ترید برگزار می‌کنند و در حین انجام معاملات زنده، استراتژی‌ها و سیستم‌های معاملاتی خود را به طور مفصل برای مخاطبان شرح می‌دهند.

همچنین بخوانید  پیپ (Pip) و پیپت در فارکس چیست؟

در کنار استفاده از کانال یوتیوب ای پلنت، روش‌های دیگری نیز برای یادگیری از تریدرهای حرفه‌ای وجود دارد که می‌توانید از آنها استفاده کنید.به طور کلی، پیدا کردن تریدرهای حرفه‌ای که روش‌ های خود را به دیگران آموزش می‌ دهند بسیار مفید خواهد بود.

عده‌ای از تریدرهای حرفه ای که اطلاعات خود را به اشتراک می گذارند، کتاب می نویسند، عده ای وبسایت دارند یا وبینار و همایش برگزار می‌کنند و برخی هم خدمات مشاوره شخصی ارائه می‌دهند که می‌توانید آن را بر اساس نیازهای خود تنظیم کنید.

در کنار یادگیری استراتژی معاملاتی از تریدرهای حرفه‌ ای، یادگیری از طریق آزمون و خطا در بازار فارکس نیز امکان‌ پذیر است. با این حال، این روش یادگیری ممکن است به زمان و هزینه بیشتری نسبت به استفاده از منابع موجود نیاز داشته باشد.

انتخاب بروکر حرفه ای و امن

تا اینجا با برخی از گام‌ های لازم برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای آشنا شدید. در این میان، انتخاب بروکر فارکس مناسب، اصلی ترین گامی است که در این مسیر برمیدارید.

بروکر فارکس، یک موسسه یا شرکتی است که با ایجاد پل ارتباطی بین خریداران و فروشندگان با کمک پلتفرم معاملاتی، محیط لازم برای انجام معاملات را فراهم می‌کنند. برخی از این بروکرهای فارکسدر قبال ارائه خدمات خود، کارمزد یا کمیسیون دریافت می‌کنند.

انتخاب کارگزاری که در زمینه معاملات مرتبط با حوزه تخصصی شما فعال باشد و یا حتی در این زمینه تخصص داشته باشد، می‌تواند به شما در یافتن و انجام معاملات بهتر کمک کند. یکی از بروکرهای محبوب و مورد انتخاب تریدرهای حرفه‌ای، بروکر ای‌ پلنت است.

یادگیری مبانی مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک

یادگیری مبانی مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک

مدیریت ریسک یعنی شناخت خطرات و تهدیدهای احتمالی و داشتن برنامه‌ ای دقیق برای پیشگیری از آن‌ ها. در مسیر تریدر شدن، درک و به‌ کارگیری اصول مدیریت ریسک به تریدر کمک می‌کند بهترین گزینه‌ها برای معامله را پیدا کند. همچنین در یافتن زمان مناسب برای خرید و فروش و پیش‌بینی حرکت‌های بازار، با هدف کسب سود بیشتر، به تریدرها و معامله گران کمک می کند.

یکی از مهم‌ترین ریسک‌ های معامله‌ گری، میزان پولی است که حاضرید در هر معامله از دست بدهید. برای فهمیدن این میزان باید به چند نکته مثل موجودی کل حساب معاملاتی تان توجه کنید. وقتی بدانید با هر معامله، چه میزان ریسک را می‌ پذیرید، اعتماد به‌ نفس بیشتری برای تصمیم‌ گیری پیدا خواهید کرد و در نتیجه انتخاب‌های هوشمندانه‌ تری خواهید داشت.

به زبان ساده، مدیریت ریسک به تریدرها کمک می‌کند تا با خیال راحت‌ تری معاملاتشان را انجام دهند. در نتیجه یکی از وظایف تریدر حرفه ای، یادگیری مبانی و مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک است.

همچنین بخوانید  ترید بدون سرمایه:0 تا 100 کسب درآمد بالا از ترید بدون سرمایه

برای تریدر شدن در ایران چه رشته ای باید خواند؟

در سال‌ های اخیر، شاهد افزایش تمایل مردم به سرمایه‌ گذاری در بورس اوراق بهادار و تریدر شدن بوده‌ایم. این موضوع، تقاضا برای متخصصان در حوزه ترید و تحلیل بازار را نیز به طور چشمگیری افزایش داده است.

برخی از افراد ترجیح می‌دهند از دانش و تخصص افراد کارآزموده در این زمینه بهره ببرند، در حالی که عده‌ای دیگر مایل به کسب دانش و مهارت لازم برای فعالیت مستقل در بازار بورس هستند. به منظور پاسخگویی به نیاز افراد جامعه برای تریدر شدن، سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام به ایجاد رشته تحصیلی بورس و اوراق بهادار در دانشگاه علمی کاربردی نموده است.

این رشته در دو مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته به صورت بدون کنکور ارائه می‌شود و زیرمجموعه گروه آموزشی مدیریت قرار می‌گیرد.

دانشجویان این رشته با مفاهیم و مبانی بنیادی دنیای بورس آشنا شده و مهارت‌های لازم برای تحلیل رویدادها، پیش‌بینی نوسانات شاخص قیمت، برنامه‌ریزی و هدایت معاملات، و برقراری ارتباطات مؤثر در این حوزه را کسب می‌کنند.

فارغ‌التحصیلان رشته بورس و اوراق بهادار می‌توانند در نهادهای مختلفی همچون کارگزاری های بورس، کانون‌های مالی، و سازمان‌های مرتبط با بورس مشغول به کار شوند. ثبت‌نام در این رشته دو بار در سال، در مرداد و مهرماه انجام می‌شود. انتخاب رشته نیز در دی یا بهمن ماه صورت می‌پذیرد.

سخن پایانی

در این مقاله،مسیر تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای را بررسی کردیم. از یادگیری مبانی و اصطلاحات فارکس تا ایجاد یک سیستم معاملاتی کارآمد، انتخاب بروکر مناسب و درک اصول مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک، هر کدام از این موارد، بخشی از مسیر تریدر شدن هستند.

مسیر تبدیل شدن به یک تریدر موفق، نیازمند تلاش، پشتکار، صبر و البته یادگیری مستمر است. هیچ میانبری برای رسیدن به این هدف وجود ندارد و تنها با گذر زمان، تجربه و کسب دانش کافی است که می‌توانید به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل شوید.

به یاد داشته باشید که بازارهای مالی، دنیایی پر از دره و قله هستند و همواره با نوسانات و ریسک‌های مختلف همراه خواهند بود. یک تریدر حرفه‌ای با درک این موضوع، با ذهنی آماده و آهنی و استراتژی‌ معاملاتی قوی، در این بازار به فعالیت می‌پردازد و با وجود چالش‌ها، به دنبال کسب سود و موفقیت است.

اگر شما نیز به دنبال ورود به دنیای جذاب و پرسود ترید هستید، با مطالعه این مقاله و استفاده از منابع آموزشی معتبر، قدم‌های اولیه را در این مسیر بردارید. فراموش نکنید که صبر، پشتکار و تعهد به یادگیری، کلیدهای اصلی موفقیت در مسیر تریدر شدن هستند.

Leave a comment