Skip links
فارکس یا ارزدیجیتال

فارکس یا ارزدیجیتال؟ در سال 2024 کدام سود بیشتری می دهد؟

انتخاب بین فارکس یا ارزدیجیتال، دو غول دنیای معاملات، کاری بسیار دشوار است که به تازگی دغدغه بسیاری از تریدرهای نوپا و مبتدی شده است. هر دو بازار فارکس و ارزدیجیتال مزایا و معایب خاص خود را دارند و انتخاب بهینه ترین گزینه، به عوامل متعددی از جمله اهداف، ریسک‌پذیری و دانش شما بستگی دارد. فارکس، به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان، از ثبات و حجم نقدینگی بالایی برخوردار است. در مقابل، بازار کریپتو نشان داده که تکنولوژی می‌تواند بر هر چیزی غلبه کند.

بازار کریپتوکارنسی برای برخی تریدرها حکایت یک‌شبه پولدار شدن بود. داستان‌هایی از سودهای نجومی، افراد بسیاری را به این بازار پرنوسان جذب کرد. در مقابل، بازار فارکس برای عده‌ای دیگر محلی برای کسب سود مستمر روزانه است. تریدرهای باتجربه با استفاده از تحلیل تکنیکال و استراتژی‌های معاملاتی مناسب، به طور مداوم از نوسانات این بازار سود می‌برند.

انتخاب درست و تصمیم‌گیری صحیح می‌تواند مسیر تریدر شدن شما را هموارتر کند. اگر به دنبال یک استراتژی مناسب برای ورود به بازارهای فارکس یا ارزدیجیتال هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

فارکس چیست

فارکس چیست؟

فارکس Forex، مخفف Foreign Exchange Market، بزرگترین بازار معاملات ارزهای کشورهای مختلف است. در این بازار، معامله‌گران با خرید و فروش جفت ارزها، به دنبال کسب سود از نوسانات نرخ ارزها می‌باشند.

فارکس به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان، در 5 روز هفته و 24 ساعت شبانه‌روز فعال است. این بازار فرصتی بی‌نظیر برای معامله‌ گران در سراسر جهان فراهم می‌کند تا در هر زمان و مکانی به معامله بپردازند.

یکی از مزیت‌های اصلی بازار فارکس، تنوع بی‌نظیر جفت ارزهای معاملاتی آن است. معامله‌گران در این بازار می‌توانند بر روی جفت ارزهای مختلفی، از جمله یورو/دلار، پوند/دلار، و دلار/ین، معامله کنند. اگر سرمایه کمی دارید، بروکرهای معتبر فارکس مانند بروکر ای پلنت به شما اجازه میدهند از اهرم بالا برای معاملات خود استفاده کنید.

معاملات اهرمی، امکان انجام معاملات با حجم بیشتر با استفاده از سرمایه کمتر را فراهم می‌کنند. این امر، پتانسیل سودآوری را به طور قابل‌ توجهی افزایش می‌دهد، اما در عین حال، ریسک معاملات را نیز بالا می برد.

ارزدیجیتال چیست

ارز دیجیتال چیست؟

کریپتوکارنسی یا ارزدیجیتال، نوعی دارایی دیجیتال است که به واسطه فناوری بلاک چین، امکان انجام تراکنش‌های امن و شفاف را امکان‌ پذیر می‌کند. ترید ارز دیجیتال، به فعالیتی گفته می‌شود که در آن، افراد با خرید و فروش این ارزها، به دنبال کسب سود از نوسانات قیمتی آنها هستند.

بازار ارز دیجیتال، بازاری غیرمتمرکز و 24 ساعته است که در آن، معاملات از طریق صرافی‌ های متمرکز و غیرمتمرکز رمزارز انجام می‌ شود.

این صرافی‌ها، ارزهای دیجیتال مختلف را به شکل جفت ارز در لیست خرید و فروش خود قرار می‌دهند. به عنوان مثال، می‌توان بیت کوین (BTC) را با اتر (ETH) مبادله کرد که نماد آن BTC/ETH است. معامله‌گران با بررسی تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی، روند آینده قیمت یک ارز دیجیتال را پیش‌ بینی می‌کنند و به دنبال کسب سود از نوسانات آن هستند.

صرافی ارزدیجیتال مکانی محازی، برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال است. اما برای ورود به  بازار ارزدیجیتال فقط افتتاح حساب در صرافی ارزدیجیتال لازم نیست.

امنیت یکی از مهم‌ترین فاکتورها در هر نوع معامله‌ای، چه در بازار ارز دیجیتال و چه در بازار فارکس است. معامله‌گران برای محافظت از سرمایه خود در برابر هک و سرقت، باید از کیف پول‌های امن استفاده کنند. دو نوع کیف پول اصلی برای نگهداری ارز دیجیتال وجود دارد: کیف پول سرد و کیف پول گرم. انتخاب نوع کیف پول مناسب به میزان سرمایه، نیازها و سطح دانش شما بستگی دارد. اما در معاملات فارکس نیازی به استفاده از کیف پول نیست. امنیت شما  تا 80% توسط بروکر فارکس تأمین می‌شود. انتخاب بروکر امن و معتبر برای حفظ امنیت سرمایه در فارکس اهمیت بالایی دارد.

 

 

مقایسه ترید فارکس با ترید ارزدیجیتال

مقایسه ترید فارکس با ترید ارزدیجیتال

هر 2 بازار ارزدیجیتال و فارکس پر از فرصت‌های جذاب برای کسب سود هستند. در ادامه، به بررسی بیشتر تفاوت های ترید در این 2 بازار یعنی فارکس یا ارزدیجیتال می‌پردازیم و تفاوت‌های آنها را بررسی می‌کنیم. همچنین به شما خواهیم گفت که ترید در کدام بازار مالی، با توجه به اهداف و ویژگی‌های شما، مناسب‌تر است.

همچنین بخوانید  پیپ (Pip) و پیپت در فارکس چیست؟

ترید در فارکس

تمرکز اصلی معاملات فارکس بر روی ارزهای فیات مانند یورو، دلار و ین است. دولت‌ها و بانک‌های مرکزی، بر روی قیمت و میزان عرضه و تقاضا نظارت دارند. فارکس با حجم معاملات بزرگ و اسپردهای کوچک قیمتی، یکی از توسعه‌یافته‌ترین و نقدشونده‌ترین بازارها در جهان است.

نرخ بهره، تورم، و تولید ناخالص داخلی، سیاست های پولی از جمله عواملی هستند که بر نرخ ارزها در فارکس تأثیر می‌گذارند.

تریدر فارکس از تحلیل تکنیکال و بنیادی برای پیش بینی قیمت در آینده استفاده می کند.

برخلاف تصور رایج، فارکس محلی برای کسب سودهای چندین درصدی و چند برابری در کوتاه‌مدت نیست. در واقع، فارکس بازاری برای سودگیری مستمر و پایدار در بلندمدت است.

ترید در فارکس، مانند هر شغل دیگری، نیازمند تعهد و صرف زمان است. برای موفقیت در این بازار، باید دانش و مهارت‌های لازم را کسب کنید و استراتژی معاملاتی مناسب خود را تدوین کنید. استراتژی معاملاتی، رمز موفقیت در فارکس یا ارزدیجیتال است. فارکس به دلیل نقدینگی بالا و نوسانات قیمتی، پتانسیل سودآوری بیشتری نسبت به ارزدیجیتال دارد. اما در عوض بازار فارکس در 5 روز هفته و 24 ساعت شبانه روز فعال است. در صورتی که ارزدیجیتال 7 روز هفته و 24 ساعت روز فعال است.

از شما به عنوان یک تریدر در بازار فارکس انتظار می رود که فعالیت بازار فارکس را در این 5 روز به صورت دقیق رصد کنید. البته نه فقط در این بازار، در هر 2 بازار فارکس یا ارزدیجیتال شما باید به صورت مستمر اخبار و رویدادهای بازار را بررسی کنید. اگر وقت کافی برای اینکار ندارید، ای پلنت تایمز، یک مجله هفتگی از اتفاقات، اخبار و رویدادهای بازار فارکس و ارزدیجیتال است که توسط متخصصین این حوزه مع آوری شده و به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد.

ترید در ارزدیجیتال

بازار ارز دیجیتال به دلیل نوپا بودن، پتانسیل سودآوری بالا و عدم نیاز به سرمایه اولیه زیاد، توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و تریدرها را به خود جلب کرده است. در این بازار، دو روش کلی برای کسب سود وجود دارد. هولد کردن و ترید کردن!

روش اول هولد کردن و نگهداری ارز برای مدت طولانی است. در این رویکرد، افراد به عنوان سرمایه‌گذار وارد بازار می‌شوند و به دنبال کسب سود در بلندمدت هستند. این افراد معمولاً از استراتژی هودل (HODL) استفاده می‌کنند. هودل یا هولد به معنای خرید یک ارز دیجیتال و نگهداری آن برای مدت طولانی، بدون توجه به نوسانات کوتاه‌مدت قیمتی است.

روش بعدی برای کسب سود در ارزدیجیتال، ترید کردن است. افراد به عنوان تریدر وارد بازار می‌شوند و به دنبال کسب سود از نوسانات کوتاه‌مدت قیمتی هستند. تریدرها از تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی برای پیش‌بینی قیمت ارزها و انجام معاملات سودآور استفاده می‌کنند.

یکی از تفاوت‌های کلیدی بین بازار فارکس یا ارزدیجیتال، حجم معاملات آنها است. بازار فارکس با حجم معاملات روزانه بیش از 6 تریلیون دلار، به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان شناخته می‌شود.

در حالی که حجم معاملات روزانه در بازار ارز دیجیتال، به طور قابل‌توجهی کمتر است و در بهترین حالت در سال 2024 حدود500 میلیارد دلار می‌باشد.

بازار کریپتوکارنسی به دلیل حجم معاملات پایین‌تر، اسپرد (اختلاف بین قیمت خرید و فروش) بیشتر از بازار فارکس دارد. به عبارت دیگر، در بازار کریپتو برای هر معامله، هزینه بیشتری به عنوان اسپرد پرداخت می‌کنید. نوسانات در بازار کریپتوکارنسی نیز بیشتر از بازار فارکس است. به این معنی که قیمت ارزهای دیجیتال در طول روز تغییرات ناگهانی و شدیدتری دارد. برای مثال در بازار فارکس، نوسان یک جفت ارز در یک روز معاملاتی ممکن است 1 تا 2 درصد باشد. اما در بازار کریپتو، نوسان یک رمز ارز در همان روز می‌تواند حتی تا 100 درصد باشد. نوسانات بالا، فرصت‌های معاملاتی بیشتری را برای معامله‌گران فراهم می‌کند اما ریسک سرمایه گذاری را بالاتر می برد.

فارکس بهتر است یا ارز دیجیتال؟

حال که با نحوه ترید در 2 بازار آشنا شدید، بهتر است بدانید که بسته به شخصیت و نیازهای خود، ورود به کدام بازار سودآوری بیشتری برای شما دارد. فارکس یا ارزدیجینال؟ اگر به دنبال شغل اصلی خود هستید و به دنبال کسب سود مستمر و پایدار هستید، فارکس می‌تواند گزینه مناسب‌ تری باشد. اگر به دنبال سرمایه‌گذاری بلندمدت و کسب سود از طریق افزایش قیمت رمز ارزها هستید، ارز دیجیتال می‌تواند گزینه بهتری برای شما باشد.

همچنین بخوانید  اسپرد چیست؟

 

 

سود فارکس بهتر است یا کریپتو

سود فارکس بهتر است یا کریپتو؟

در نگاه اول، سود ارز دیجیتال به طور بالقوه بیشتر از فارکس است. دلیل این امر، نوسانات بالای این بازار و پتانسیل چند برابر شدن قیمت رمز ارزها در مدت کوتاه است. فارکس یا ارزدیجیتال هر 2 جزو پر معامله ترین بازارهای مالی در جهان هستند.

درست است که بازار کریپتوکارنسی پتانسیل سودآوری بالایی دارد، اما باید به خاطر داشته باشید که ریسک معاملات در این بازار نیز به طور قابل توجهی بیشتر از فارکس است. به عنوان مثال، در سال 2022 شاهد ضررهای سنگینی در بازار کریپتو بودیم. یکی از نمونه‌های بارز، سقوط ناگهانی ارز دیجیتال لونا است. این ارز که زمانی در رتبه‌های بالای بازار قرار داشت، به طور کامل سقوط کرد و بسیاری از سرمایه‌گذاران را متحمل ضررهای سنگینی کرد. بنابراین، قبل از ورود به بازار کریپتو، باید به طور کامل با ریسک‌های آن آشنا باشید و فقط در حد توان خود سرمایه‌گذاری کنید.

ارز دیجیتال به علت نوسانات شدید، تحلیل‌پذیری کمتری نسبت به فارکس دارد. پیش‌بینی قیمت در این بازار دشوارتر است و عوامل غیر اقتصادی مانند اظهارات سلبریتی‌ها می‌توانند تاثیر قابل‌توجهی بر قیمت رمز ارزها داشته باشند.

ارز دیجیتال فرصت‌های سرمایه‌گذاری بر پایه تکنولوژی مثل NFT یا رمزارزهای حوزه هوش مصنوعی را دارد. این فناوری‌های نوظهور می‌توانند پتانسیل سودآوری بالایی را در بلندمدت ارائه دهند. پس در زمینه فرصت های سرمایه گذاری، ارزدیجیتال بهتر است.

سرمایه گذاری در فارکس و کسب سود در آن حالت تصاعدی دارد. به این معنی که با مدیریت ریسک و استفاده از استراتژی‌های مناسب، می‌توان به سودهای مستمر و پایدار در بلندمدت دست یافت. فارکس با سابقه طولانی و حجم معاملات بالا، از ابزارها و روش‌های تحلیل تکنیکال و بنیادی قوی‌تر و قابل اعتمادتری برخوردار است.

میزان کسب درآمد فارکس یا ارزدیجیتال، بستگی به مهارت و دانش معامله‌گر دارد. جمله‌ای که شنیده‌اید “ماهیگیری کار ماهیگیر است نه تور” به این معناست که ابزار (تور) به تنهایی موفقیت را تضمین نمی‌کند. مهارت و دانش استفاده از ابزار (معامله‌گری) مهم‌تر از خود ابزار است. درآمد در هر بازاری (فارکس یا ارزدیجیتال) نیازمند یادگیری مهارت‌های لازم و کسب دانش کافی است.

 

کدام پرریسک تر است فارکس یا ارزدیجیتال؟

بازارهای مالی فارکس یا ارزدیجیتال دو محیط معاملاتی محبوب با ویژگی‌ها و ریسک‌های متفاوت هستند. در هر دو بازار، انتخاب روش و سیستم معاملاتی غلط و عدم مدیریت سرمایه و ریسک می‌تواند منجر به ضرر شود. اگر علم کافی برای ورود به بازار کریپتو را نداشته باشید، امکان دارد ارزهایی را انتخاب کنید که اسکم (scam) باشند. اگر علم انتخاب بروکر امن و معتبر را در فارکس نداشته باشید، ممکن است قربانی کلاهبرداران شوید.

مدیریت سرمایه و ریسک به عنوان مهم‌ترین اصل در هر دو بازار فارکس یا ارزدیجیتال است. در بازار فارکس، اگر مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه را رعایت نکنید، امکان مارجین کال شدن(صفر شدن حساب ) وجود دارد.

امنیت بازرا فارکس بهتر است یا امنیت بازار کریپتو؟

در دنیای معاملات آنلاین و بازارهای مالی، تنوع بازارهای مالی مانند بورس، ارز دیجیتال، فارکس و معاملات باینری آپشن، می‌تواند برای تریدرها گیج‌کننده باشد و انتخاب بهترین بازار را به چالشی دشوار تبدیل کند.  دو غول حوزه بازارهای مالی، یعنی فارکس و ارز دیجیتال، هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و امنیت یکی از مهم‌ترین فاکتورهای انتخاب بین آن‌ ها است.

امنیت بازار فارکس

بازار فارکس، با سابقه‌ای بیش از 50 سال، از نظر حجم معاملات و نقدینگی، بزرگ‌ترین بازار مالی جهان محسوب می‌شود. این بازار تحت نظارت و کنترل نهادهای نظارتی متعددی در سراسر جهان قرار دارد و از این رو، از ثبات و امنیت بالایی برخوردار است. سازمان های مختلفی از جمله بانک‌های مرکزی و سازمان‌های بین‌المللی بر فعالیت‌های بازار فارکس نظارت می‌کنند و از بروز تخلفات و کلاهبرداری‌ها جلوگیری می‌کنند. پس نتیجه می گیریم که فارکس با سابقه و ثبات بیشتر، از نظر امنیت در مقایسه با ارز دیجیتال، گزینه‌ای قابل اعتمادتر به نظر می‌رسد.

همچنین بخوانید  چگونه یک تریدر حرفه ای شویم؟ صفر تا صد تریدر حرفه ای شدن

امنیت بازار ارزدیجیتال

غیرمتمرکز بودن شبکه‌های بلاک‌ چین، امنیت تراکنش‌ها را تا حد زیادی افزایش می‌دهد و از دستکاری و تقلب در آن‌ها جلوگیری می‌کند. تراکنش‌ها در دنیای کریپتو با استفاده از الگوریتم‌های رمزنگاری قدرتمند محافظت می‌شوند و امکان جعل یا سرقت آن‌ها بسیار کم و در برخی مواقع غیرممکن است. نهادهای نظارتی مرکزی، مانند بانک ها و موسسات دولتی و غیر دولتی، نمی توانند نظارت کاملی بر بازار ارز دیجیتال داشته باشند. به همین دلیل این بزار را به بستری مناسب برای فعالیت‌ های مجرمانه و کلاهبرداری‌ها تبدیل کرده است.

صرافی های ارزدیجیتال به منظور جلوگیری از پولشویی، کلاهبرداری و فعالیت های غیرقانونی، فرآیند احراز هویت را برای کاربران خود فعال کرده اند. از طرفی دیگر، صرافی‌های ارز دیجیتال به عنوان واسطه‌های اصلی معاملات، در معرض خطر حملات سایبری قرار دارند و هک شدن آن‌ها می‌تواند منجر به سرقت دارایی‌های کاربران شود. با این حال، بازار ارز دیجیتال با پتانسیل رشد بالا، می‌تواند فرصت‌های سودآوری جذابی را برای تریدرهای باتجربه و ریسک‌پذیر فراهم کند.

در هر 2 بازار ارزدیجیتال و فارکس، بررس آخرین اخبار و تحولات بازار، قبل از ورود به معامله، ضروری است. کانال تلگرام ای پلنت بروکرز با انتشار بیش از 20 خبر مهم و تحلیل تخصصی در زمینه بازارهای کریپتوکارنسی و فارکس به صورت روزانه، همراه شما در این مسیر خواهد بود. علاوه بر این، آموزش‌های کاربردی و کتاب‌های معامله‌گری نیز به صورت کاملاً رایگان در کانال تلگرام بروکر ای پلنت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

استراتژی ترکیبی فارکس و کریپتو

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، فارکس به عنوان بازاری بزرگ و پویا، فرصتی مناسب برای کسب سود و درآمد به حساب می‌آید. معامله‌گران در این بازار می‌توانند با انجام معاملات روزانه، در صورت رعایت اصول مدیریت سرمایه و ریسک و همچنین کسب مهارت‌های لازم در معامله‌گری، به سود مستمر و پایدار دست پیدا کنند.

یکی از استراتژی‌های سودآور در این زمینه، ترکیب معاملات فارکس با سرمایه‌ گذاری بلندمدت در ارزهای دیجیتال است. در این روش، معامله‌گر شروع به ترید و کسب سود در بازار فارکس می کند. حالا می‌تواند بخش مشخصی از سود حاصل از معاملات فارکس را به خرید و نگهداری (هولد) ارزهای دیجیتال اختصاص دهد.

 تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری با ورود به دو بازار مجزا، ریسک کلی را تا حد قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. فارکس با ثبات و نقدینگی بالا، و کریپتو با پتانسیل رشد انفجاری، هر دو فرصت‌های سودآوری را برای شما به وجود می آورند.

جدول مقایسه فارکس یا ارزدیجیتال

ویژگی فارکس ارز دیجیتال
سابقه فعالیت بیش از 50 سال کمتر از 20 سال
تنوع تنوع جفت ارز بیشتر تنوع رمز ارز بیشتر
ریسک ریسک پایین‌تر ریسک بالاتر
نوسانات نوسانات کمتر نوسانات بیشتر
قابلیت تحلیل قابلیت تحلیل بیشتر قابلیت تحلیل کمتر
نقدشوندگی نقدشوندگی بالا نقدشوندگی در حال افزایش
پلتفرم معاملاتی بروکرهای فارکس صرافی‌های ارز دیجیتال
اهرم اهرم بالا اهرم در حال افزایش
هزینه معاملات اسپرد کارمزد
ساعات معاملاتی 24/5 24/7
دسترس‌پذیری دسترسی آسان دسترسی آسان
مقررات مقررات بیشتر مقررات کمتر

 

سخن پایانی

انتخاب بین فارکس یا ارزدیجیتال، به اهداف، ریسک‌پذیری، دانش و مهارت شما بستگی دارد. فارکس با سابقه طولانی، ثبات، نقدینگی بالا و تنوع جفت ارزها، برای معامله‌گران باتجربه که به دنبال سود مستمر و پایدار هستند، مناسب‌ تر است. ارز دیجیتال با پتانسیل سودآوری بالا، فرصت‌های سرمایه‌گذاری بر پایه تکنولوژی نوظهور و تنوع رمز ارزها، برای معامله‌گران ریسک‌ پذیر که به دنبال سودهای کوتاه‌مدت هستند، جذاب‌تر است.

سودآوری در هر دو بازار نیازمند دانش، مهارت و استراتژی مناسب است. ریسک در بازار کریپتو به دلیل نوسانات بالا و عدم وجود رگولاتوری، بیشتر است. فارکس به دلیل سابقه طولانی و ابزارهای تحلیل قوی‌تر، قابلیت تحلیل بیشتر دارد. انتخاب نهایی به ویژگی‌ها و شخصیت شما بستگی دارد.

Leave a comment