Skip links
اندیکاتور بولینگر باند

اندیکاتور بولینگر باند | استراتژی سودساز در فارکس bollinger band

بولینگر باند، ابزاری تحلیلی و قدرتمند در دنیای تحلیل تکنیکال است که توسط جان بولینگر در دهه ۸۰ میلادی معرفی شد. این اندیکاتور به معامله‌گران در بازار فارکس و دیگر بازارهای مالی، برای درک بهتر نوسانات قیمت و شناسایی فرصت‌های معاملاتی کمک می‌کند. در این مقاله از مجموعه مقالات آموزش فارکس با کاربرد صحیح bollinger band برای تصمیم‌گیری‌های معاملاتی بهتر و تدوین یک استراتژی‌ معاملاتی پولساز آشنا خواهیم شد. معامله‌گران و تحلیلگران بازارهای مالی، برای دستیابی به موفقیت در سرمایه‌گذاری‌ها، باید با کارکرد و تنظیمات اندیکاتور بولینگر باند به خوبی آشنا شوند.

بولینگر باند چیست؟

بولینگر باند ابزاری کاربردی در تحلیل تکنیکال است که به شما در درک نوسانات قیمت و شناسایی فرصت‌های معاملاتی در بازارهای مالی مانند بورس، فارکس و ارز دیجیتال کمک می‌کند. این اندیکاتور برپایه و اساس اندیکاتور RSI طراحی شده است. مزیتی که نسبت به RSI دارد، این اندیکاتور روی قیمت قرار میگیرد و مثل RSI  در یک پنجره جداگانه در پلتفرم معاملاتی قرار نمی گیرد.

بولینگر باند از 3 خط پویا تشکیل شده است که همراه با تغییرات قیمت، بالا و پایین می شوند.خط وسط میانگین قیمت را نشان می‌دهد و جهت کلی بازار را مشخص می‌کند.

خط بالایی نشان می‌دهد که قیمت چقدر می‌تواند بالاتر از میانگین باشد و نوار پایینی نشان می‌دهد که قیمت چقدر می‌تواند پایین‌تر از میانگین باشد.

اگر قیمت بالای خط وسط قرار بگیرد و کانالی که بولینگر بند تشکیل می دهد شیب صعودی داشته باشد، روند صعودی است.
اگر قیمت پایین خط وسط قرار بگیرد و شیب کانال بولینگر باند منفی باشد، روند نزولی است. همچنین زمانی که قیمت بر روی خط وسط نوسان می کند و شیب کانال بولینگر باند ما 0 است میگوییم که روند قیمت خنثی است.
زمانی که قیمت به نوار بالایی خیلی نزدیک می شود یا برخورد می کند و یا از آن رد می شود، میگوییم اشباع خرید اتفاق افتاده است. همچنین زمانی که قیمت به نوار پایینی نزدیک می شود و یا آنرا رد می کند، اشباع فروش اتفاق افتاده است.

کار کردن با اندیکاتور بولینگر باند برای معامله گران مبتدی آسان است و میتوان در بازار های مختلف مالی مثل بورس، ارزدیجیتال یا حتی فارکس و در تایم فریم های مختلف از آن استفاده کرد. به زبان ساده تر بولینگر باند هیچ محدودیتی برای استفاده ندارد. اگر بولینگر باند را با دیگر اندیکاتورها مثل MACD ترکیب کنید، تحلیل دقیقتری از بازار به دست می آورید.

اجزای بولینگر باند

همانطور که اشاره شد، بولینگر باند، یک اندیکاتور محبوب در تحلیل تکنیکال است که به تریدرها کمک میکند تا نوسانات قیمت را بهتر درک کنند و پیش‌بینی روندهای قیمتی کار راحتتری باشد. این ابزارِ قدرتمند، از سه جزء کلیدی تشکیل شده است:

همچنین بخوانید  ترید بدون سرمایه:0 تا 100 کسب درآمد بالا از ترید بدون سرمایه

1. میانگین متحرک:

همانند خطی راهنما، میانگین متحرک، مسیرِ میانگین قیمتِ یک جفت ارز را در دوره‌های زمانی مشخص (مثلاً 20 روز) نشان می‌دهد. این خط، مبنایِ تحلیل در باندهای بولینگر است.

2. باند بالایی:

این باند، مانند یک سقفِ متحرک، با اضافه کردن دو انحراف معیار به میانگین متحرک، سطحِ مقاومتِ احتمالیِ قیمت را نشان می‌دهد. به عبارت دیگر، زمانی که قیمت به این باند نزدیک می‌شود، احتمالِ اشباعِ خرید و نزولِ قیمت وجود دارد.

3. باند پایینی:

این باند، مانند یک کفِ متحرک، با کاستن دو انحراف معیار از میانگین متحرک، سطحِ حمایتِ احتمالیِ قیمت را نشان می‌دهد. به بیان ساده، زمانی که قیمت به این باند نزدیک می‌شود، احتمالِ اشباعِ فروش و صعودِ قیمت وجود دارد.

محاسبه باند بولینگر

پس از آشنایی با اجزای کلیدیِ باندهای بولینگر، نوبت به رمزگشایی از فرمولِ محاسبه‌ی آن می‌رسد. در واقع، این فرمول، به ما کمک می‌کند تا باندهایِ بالایی و پایینی را حولِ خطِ میانگین متحرک ترسیم کنیم.

فرمولِ باند بالایی:

باند بالایی = میانگین متحرک + (انحراف معیار * 2)

فرمولِ باند پایینی:

باند پایینی = میانگین متحرک - (انحراف معیار * 2)

مزایا و معایب بولینگر باند

بولینگر باند، مانند هر ابزار قدرتمندی، مزایا و محدودیت‌هایی دارد که آشنایی با آن‌ها، برای استفاده‌ی صحیح و اصولی از آن، ضروری است.

از مزایای بولینگر باند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این اندیکاتور به واسطه گرافیکی بودن و درک ساده آن برای استفاده معامله گران مبتدی نیز بسیار راخت است.
  •  باند بولینگر در تحلیل طیف گسترده‌ای از ابزارهای مالی، از جمله سهام، فارکس، و کالاها کاربرد دارد.
  •  این اندیکاتور به عنوان عنصری کلیدی در استراتژی‌های معاملاتی گوناگون، از جمله معاملات نوسانی و پوزیشن‌های بلندمدت، قابل استفاده است.

همچنین بولینگر باند دارای معایبی هم هست:

  • تأخیر در سیگنال‌ها: این اندیکاتور بر اساس داده‌های گذشته عمل می‌کند، لذا ممکن است در ارائه سیگنال‌ها، تاخیر وجود داشته باشد.
  • سیگنال‌های کاذب: مانند هر اندیکاتور دیگری، باند بولینگر نیز خالی از نقص نیست و در برخی شرایط، ممکن است سیگنال‌های کاذب ارائه دهد.

 

استراتژی معاملاتی با بولینگر باند

در ادامه مقاله ما به بررسی استراتژی‌های معاملاتی پرسود با استفاده از باند بولینگر خواهیم پرداخت. این اندیکاتور قدرتمند می‌تواند به عنوان یک ابزار تحلیلی در نظر گرفته شود که به معامله‌گران کمک می‌کند تا نقاط ورود و خروج مطلوب را با دقت بالاتری شناسایی کنند. اما مهم است که در نظر داشته باشید، هیچ اندیکاتور یا استراتژی‌ای وجود ندارد که بتواند موفقیت را تضمین کند. تحلیل تکنیکال با بولینگر باند به شما امکان می‌دهد تا با دیدگاهی وسیع‌تر به بازار نگاه کنید و ضمن درک بهتر نوسانات، از فرصت‌های موجود به نحو احسن استفاده نمایید. استفاده هوشمندانه از این اندیکاتور به همراه مدیریت ریسک معقول، می‌تواند به بهبود نتایج معاملاتی شما کمک شایانی کند.

همچنین بخوانید  سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال و بازارهای مالی

 

شناسایی روند با بولینگر باند

شناسایی روند قیمت، گامی کلیدی در تحلیل بازار بورس و رمز موفقیت معامله‌گران و تحلیلگران محسوب می‌شود. در این میان، اندیکاتور باند بولینگر، ابزاری قدرتمند و محبوب برای رمزگشایی از نوسانات قیمت سهم و پیش‌بینی روند آن به شمار می‌آید. در این مقاله، به آموزش گام به گام استفاده از این اندیکاتور برای شناسایی روند قیمت سهم می‌پردازیم.

گام اول: تنظیمات اندیکاتور

  1. دو اندیکاتور باند بولینگر را به نمودار قیمت سهم اضافه کنید.
  2. برای اندیکاتور اول، انحراف معیار (Deviation) را روی ±۱ و برای اندیکاتور دوم، آن را روی ±۲ تنظیم کنید.
  3. برای اینکه اشتباه نکنید بهتر است، رنگ باندها را تغییر دهید.

گام دوم: شناسایی روند و حرکات قیمت

  • روند صعودی: اگر قیمت سهم بین باندهای Deviation +1 و Deviation +2 نوسان کند، نشان‌دهنده روند صعودی قیمت سهم است.
  • روند نزولی: نوسانات قیمت بین باندهای Deviation -1 و Deviation -2، بیانگر روند نزولی قیمت سهم خواهد بود.
  • روند خنثی و استراحت: در صورتی که قیمت سهم بین باندهای Deviation +1 و Deviation -1 در نوسان باشد، روند قیمت بلاتکلیف است و نیاز به بررسی بیشتر دارد.

نمودار زیر، تصویری گویا از این تفاسیر ارائه می‌دهد:

شناسایی روند با بولینگر باند

 

فشردگی بولینگر باندها

اگر بولینگر باندها به همدیگر نزدیک شوند، یعنی یک حرکت انفجاری بزرگ در راه است. در این حالت بولینگرها به ما میگویند که انرژی قیمت یک جا جمع شده و ممکن است مثل فنر به یک طرف رها شود.

از این استراتژی برای گرفتن سود یک حرکت بزرگ استفاده می کنند. البته این فشردگی ممکن است خیلی کم پیش بیاید ولی وقتی این اتفاق میفتد، قیمت را نمیتوان پیش بینی کرد!

از کجا بفهمیم قیمت نزولی می شود یا صعودی؟ اگر کندلها خط بالایی بولینگر باند را به طرف بالا بشکنند به احتمال خیلی زیاد روند صعودی است و اگر کندل ها خط پایینی بولینگر باند را رو به پایین بشکنند، به احتمال خیلی زیاد روند نزولی است.

 

بولینگر باند

اندیکاتور مکدی و بولینگر باند

تریدرها برای کاهش ریسک و افزایش اعتبار تحلیل خود، از ترکیب اندیکاتورها استفاده می‌کنند. بولینگر باند و MACD از محبوب‌ترین و کم‌ریسک‌ترین اندیکاتورها برای تحلیل روند و تشخیص وضعیت نماد هستند.

ترکیب این دو اندیکاتور برای ذریافت سیگنال‌های به موقع خرید و فروش و کم شدن تاخیر اندیکاتورها بسیار پرکاربرد است. شناسایی نقاط ورود و خروج مناسب خیلی دقیق تر انجام می شود و در نهایت ضرر کمتر و سود بیشتری از بازار دریافت میکنیم.

همچنین بخوانید  تحلیل تکنیکال چیست + استراتژی ترید با تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی

گام اول: تشخیص اشباع فروش با بولینگر باند

  • سطح اشباع فروش: زمانی که کندل‌های قیمتی از باند پایینی (کف) بولینگر باند عبور کرده یا در حوالی آن معامله می‌شوند، به این معنی است که سهم در سطح اشباع فروش قرار دارد.

گام دوم: تائید سیگنال با MACD

  • تقاطع خطوط: در این مرحله، باید اندیکاتور MACD را بررسی کنید. اگر خط مکدی از خط سیگنال را به سمت بالا قطع کرده باشد، سیگنال صعودی قوی از ترکیب این دو اندیکاتور دریافت می‌شود.

سوار شدن بر باندها

استراتژی “سوار شدن به باندها”، روشی ساده و در عین حال قابل اعتماد و موثر برای معامله در بازارهای مالی با استفاده از اندیکاتور بولینگر باند است. این استراتژی بر رفتار نوسانی قیمت در بین باندهای بولینگر بنا شده و سیگنال‌های ورود و خروج را در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد.

قیمت اکثر دارایی‌ها، اعم از ارز دیجیتال یا جفت ارز فارکس، در محدوده بین باندهای بولینگر نوسان می‌کنند.

با رسیدن قیمت به باند بالایی، احتمال تغییر جهت و حرکت به سمت باند پایینی افزایش می‌یابد.

شکست باندهای بالایی یا پایینی، می‌تواند سیگنال اولیه خرید یا فروش تلقی شود.

برای افزایش دقت، صبر کنید تا سیگنال‌های خرید یا فروش با روند قبلی قیمت همسو باشند.

فرض کنید قیمت یک ارز دیجیتال در حال روند نزولی است. در این شرایط، سیگنال‌های خرید را نادیده گرفته و منتظر شکست باند بالایی می‌مانیم. با شکست باند بالایی، می‌توان پوزیشن شورت (فروش) باز کرد.

اما آیا این استراتژی واقعا سود ساز است؟ خیر!

آنچه در مقاله بولینگر باند خواندیم!

بولینگر باند، ایجاد شده توسط جان بولینگر در دهه 1980، ابزاری کلیدی در تحلیل تکنیکال است که به معامله‌گران کمک می‌کند تا نوسانات بازار و فرصت‌های معاملاتی را شناسایی کنند. این اندیکاتور، متشکل از سه خط پویا، درک روندهای بازار را فراهم آورده و اشباع خرید یا فروش را مشخص می‌کند.

استفاده از آن در بازارهای مختلف مالی از جمله فارکس، سهام، و ارزهای دیجیتال ممکن است و برای تایم فریم‌های متفاوت قابل اعمال است. ترکیب بولینگر باند با اندیکاتورهای دیگر مانند MACD می‌تواند به بهبود تحلیل‌ها و تصمیم‌گیری‌های معاملاتی کمک کند.

با این حال، معامله‌گران باید از سیگنال‌های تأخیری یا کاذب و نیاز به مدیریت دقیق ریسک آگاه باشند.

زمانی که فشردگی در بولینگرباند به وجود می آیددر کل، بولینگر باند ابزاری ارزشمند برای تقویت تصمیم‌گیری‌های معاملاتی و بهبود عملکرد در بازارهای مالی است، به شرط استفاده هوشمندانه و محتاطانه!

Leave a comment