Skip links
بروکر فارکس

بروکر چیست؟ مفهوم بروکر فارکس

آشنایی با بروکر فارکس اولین قدم برای تریدر شدن و ورود به بازار فارکس است. در این مقاله به طور جامع به مفهوم بروکر، انواع آن، وظایف و ویژگی‌های یک بروکر مناسب می‌پردازیم. همچنین به سوالات رایج در مورد انتخاب بروکر فارکس امن، بهترین بروکر برای ایرانیان و معرفی پلتفرم‌های معاملاتی پاسخ خواهیم داد.

مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند تا با اطمینان خاطر و دانشی کامل، بروکر فارکس مناسب خود را انتخاب کنید و قدم در مسیر آموزش تریدر شدن و کسب سود در بازارهای مالی بگذارید.

بروکر فارکس چیست؟

بروکر فارکس یا کارگزار فارکس، واسطه ای بین معامله گران در بازار فارکس است. بروکر فارکس امکان خرید و فروش انواع دارایی، جفت ارز، CFDها را برای کاربران فراهم می کند. بروکر یک نرم افزار برای معامله در اختیار معامله گر می گذارد. معامله گر میتواند از امکاتات این برنامه استفاده کرده و معاملات خود را آنلاین، سریع و راحتتر انجام دهد. به نرم افزاری که امکان خرید و فروش دارایی در بروکر را فراهم می کند، پلتفرم معاملاتی گفته می شود.

پلتفرم های معاملاتی چیزی فراتر از ثبت سفارش خرید و فروش هستند. این پلتفرم ها ابزارهای تحلیل تکنیکال، تقویم اقتصادی فارکس و سایر موارد را پشتیبانی می کنند. یک بروکر فارکس خوب، جهت رفاه معامله گران، باید از پلتفرم های معاملاتی محبوب پشتیبانی کند.

فرض کنید شما به دنبال آپارتمان جدیدی برای زندگی هستید. می توانید به دنبال آپارتمان ها در وب سایت ها و روزنامه ها بگردید، اما این کار می تواند وقت گیر و طاقت فرسا باشد.

املاک مثل یک واسطه بین خریداران و فروشندگان آپارتمان است. آنها به شما کمک می کنند تا آپارتمان مناسب خود را با توجه به نیازها و بودجه تان پیدا کنید.

بروکر فارکس نیز مثل املاکی ها واسطه ای بین خریدار و فروشنده است.

انتخاب بروکر فارکس یکی از تصمیمات مهم در بحث آموزش بازار فارکس است. بروکرهای مختلف با خدمات و شرایط مختلف و تبلیغات زیاد، سعی دارند نظر معامله گران را به خود جلب کنند.

همچنین بخوانید  بازارگردان یا مارکت میکر کیست؟ نقش بازارگردان در بازارهای مالی

بروکر خرده فروشی فارکس

بروکر خرده فروشی فارکس

در گذشته، معاملات فارکس محدود به بانک‌ها، کمپانی‌ها و سرمایه‌گذاران بزرگ با سرمایه‌های هنگفت بود. اما با ظهور اینترنت، بروکرهای خرده فروشی

پا به عرصه وجود گذاشتند و دروازه‌ای به سوی دنیای فارکس را به روی معامله‌گران و سرمایه‌گذاران شخصی در سراسر دنیا گشودند.

 با ورود معامله‌گران خرد به بازار فارکس، نقدشوندگی افزایش یافت و معاملات با سهولت و سرعت بیشتر انجام می شد.

بروکرها با ارائه پلتفرم‌های معاملاتی و زیرساخت‌های لازم، فرآیند ترید در فارکس را برای مشتریان خود آسان می‌کنند.

 تبلیغات گسترده این بروکرها در رسانه‌های مختلف، جذابیت سودهای کلان و سهولت دسترسی به پلتفرم‌های معاملاتی، سیل عظیمی از افراد را به دنبال تریدر شدن و کسب سود در این بازار روانه کرده است

بروکرهای خرده فروش برای جلب رضایت مشتریان خود، خدمات اضافه تری را به مشتریان ارائه می دهند. یکی از این خدمات آموزش رایگان است.

آموزش اطلاعات لازم در مورد بازار فارکس، قیمت‌ها، ابزارهای تحلیلی، اخبار و ابزارهای معاملاتی را به مشتریان خود ارائه می‌دهند.

یکی از بروکرهای فارکس که در زمینه آموزش معامله‌گران به طور جدی فعال است و به صورت رایگان به آنها آموزش ارائه می‌دهد، بروکر بزرگ ای پلنت می‌باشد.

همچنین بخوانید  تریدر کیست؟ چگونه یک تریدر شویم؟

انواع بروکر فارکس

انواع بروکر فارکس

در کل 2 نوع بروکر در بازار فارکس داریم. بروکر خرده فروش و بروکر ECN.

بروکر مارکت میکر

بروکرهای مارکت میکر یا بازارساز با حجم بالا نقدینگی در فارکس مواجه هستند. درواقع وقتی در بازار فارکس معامله ای انجام می دهید، با بروکر مارکت میکر معامله کرده اید. طرف مقابل معامله گران در بازار فارکس، بروکر مارکت میکر است.

بروکرهای مارکت میکر در طرف مقابل تریدر قرار گرفته اند و ریسک معاملات را قبول می کنند. به همین خاطر باید با مفهوم استاپ فیشینگ در بازار آشنا باشید. چرا که منافع تریدر با بروکر در تضاد است.

بروکر ECN

بروکر ECN در واقع واسطه ای بین معامله گران است. بروکر ECN سفارشات معامله گران را مستقیما به شبکه ارسال می کند. در نتیجه قیمت خریدار و فروشنده براساس عرضه و تقاضا در شبکه مشخص می شود. بروکر تنها یک واسطه ای بین خریدار و فروشنده است و کارمزد خود را دریافت می کند.

خحم معاملات در بروکرهای ECN بیشتر از بروکرهای مارکت میکر است. همه چیز شفاف است و شما قیمت ها را براساس عرضه و تقاضا معامله گران دیگر مشاهده می کنید. معمولا بروکر ECN اسپرد کمتری نسبت به بروکر مارکت میکر ارائه می دهد.

رگوله بروکر

رگولاتوری، فرآیندی قانون‌گذاری است که بروکر فارکس برای کسب اعتبار و مجوز فعالیت، آن را دریافت می‌کند. این قوانین توسط نهادهای قانونی به نام رگولاتور وضع و اجرا می‌شوند. رگولاتورها به طور منظم عملکرد بروکر فارکس را بررسی می کنند.

بروکرها، به عنوان واسطه در معاملات مالی، ملزم به رعایت قوانین و مقررات هستند تا از حقوق معامله‌گران محافظت شود.

بروکرها برای فعالیت قانونی، باید در FINRA، سازمان خودتنظیم‌گر معامله‌گران و کارگزاران، عضویت داشته باشند.

بروکرها ملزم به رعایت قانون مناسب بودن “suitability rule”  هستند. این قانون به این معنی است که باید دلایلی برای توصیه یک محصول یا سرمایه‌گذاری خاص به مشتری داشته باشند.

بروکرها باید هویت و اهداف سرمایه‌گذاری مشتریان خود را شناسایی کنند. این اطلاعات جزئی است که یک بروکر را موفق و یک بروکر را ورشکست می کند. با شناخت اهداف مشتریان میتواند خدمات مخصوص مشتریان را به آنها ارائه دهد.

همچنین بخوانید  درآمد فارکس از ایران | میلیاردر شدن با فارکس در ایران

انتخاب بروکر فارکس امن

انتخاب بروکر امن

نتخاب یک بروکر فارکس امن، دغدغه‌ی بسیاری از معامله‌گران، به‌ویژه تازه‌واردان این بازار است. تنوع بروکرها، قوانین و مقررات پیچیده و چالش‌های مربوط به رگولاتوری، انتخاب را دشوارتر می‌کند. ما در ONTRADESITE ، با درک این دشواری و همراهی با شما، مسیری صاف و هموار برای یافتن بروکر امن پیش روی شما قرار داده‌ایم.

رگوله بودن بروکر، به عنوان مهم‌ترین معیار در انتخاب بروکر، تضمینی برای فعالیت قانونی و قابل اعتماد بروکر محسوب می‌شود.

هر بروکر رگوله شده، دارای یک شناسه یا ID منحصر به فرد از سوی رگولاتور است.

رگولاتورها با وضع قوانین سختگیرانه، از سرمایه معامله‌گران در برابر تخلفات احتمالی بروکرها محافظت می‌کنند. رگولاتوری بر روی شفافیت و عدم دستکاری معاملات تمرکز می کنند. درواقع احتمال کلاهبرداری کردن بروکرها را تا خد زیادی پایین می آورند.

اطلاعات مربوط به بروکرهای مجاز، در وب‌سایت رگولاتور مربوطه قابل جستجو است. تصویر زیر شماره ID رگولاتوری ای پلنت بروکر را در وبسایت رگوله موهلی مشاهده می کنید.

همچنین بخوانید  بازار فارکس چیست؟

رگوله بروکر ای پلنت

حساب معاملاتی بروکر

انتخاب حساب معاملاتی مناسب، ریسک معاملات شما را در بازار فارکس پایین آورده و باعث افزایش سوددهی معاملات شما می شود.

تنوع حساب‌های معاملاتی ارائه شده توسط بروکرها، انتخاب را برای معامله‌گران دشوار می‌کند.

در این ادامه، به بررسی فاکتورهای کلیدی در انتخاب حساب معاملاتی مناسب می‌پردازیم.

1. لوریج و مارجین

لوریج، ابزاری برای افزایش حجم معاملات با استفاده از پول قرضی از بروکر است. مارجین، به تضمین مورد نیاز برای استفاده از لوریج اشاره دارد. انتخاب لوریج مناسب، به سبک معاملاتی و تحمل ریسک تریدر در بازار فارکس بستگی دارد.

معامله گران حرفه ای تر عموما از اهرام یا همان لوریج پایین در معاملات خود استفاده می کنند.

2. هزینه های معاملاتی | سواپ و اسپرد و کمسیون

بروکرها به چند شکل از شما کارمزد دریافت می کنند. یکی از روش ها اسپرد است. بروکرها پس از ثبت سفارش توسط شما ، اسپرد خود را محاسبه و از مبلعی که معامله کرده اید کسر می کنند.

یکی دیگر از روش های دریافت کارمزد که صراحتا توسط بروکر اعلام می شود، کمسیون است. کمسیون حق هر واسطه گری است.

زمانی که معاملات شما باز بماند و آنرا نبندید به ازای هر شب از شما بهره شبانه یا سواپ دریافت میکند.

حساب های مختلف در بروکرها، اسپرد و کمسیون و سواپ متفاوتی دارند که باید آنها را بررسی کنید.

3. حداقل واریزی اولیه

حداقل مبلغ مورد نیاز برای افتتاح حساب، در حساب‌های مختلف، متفاوت است. حساب های نانو NANO یا حساب های CENT برای معامله گران مبتدی مناسب تر است. عموما، بروکر ها حداقل مبلغ واریزی را از 1 دلار تا 100 دلار انتخاب می کنند. برای مثال حداقل مبلغ واریزی در حساب ترینیگ بروکر ای پلنت، 20 دلار است.

میتوانید با درنظر گرفتن این 3 موردی که اعلام شد، حساب معاملاتی خود را انتخاب کنید.

همچنین بخوانید  درآمد ترید چقدر است؟ میانگین درآمد تریدر ها

محل درآمد بروکرها

بروکرهای فارکس، به عنوان واسطه گر در معاملات فاکرس، از طریق روش‌های مختلفی کسب درآمد می‌کنند. شناخت این منابع درآمدی، برای انتخاب بروکر مناسب و مدیریت هزینه‌های معاملاتی، اجباری است.

اسپرد

به تفاوت قیمت خرید و فروش یک ارز، اسپرد گفته می شود.

فرض کنید قصد خرید جفت ارز EUR/USD را دارید. قیمت خرید 1.20025 و قیمت فروش 1.20010 است. در این حالت، اسپرد 1.5 پیپ است.

کمسیون معاملات بروکر

کمسیون درصدی ثابت از هر معامله است. بروکرهایی که اسپرد پایین و رقابتی ارائه می دهند، اصولا کمسیون بیتشری دریافت می کنند.

کمسیون حق هر واسطه گری در هر بازاری است که باید توسط مشتری پرداخت شود.

سواپ

اگر معامله بیشتر از 1 روز باز بماند، معمولا سواپ یا نرخ بهره شبانه به آن تعلق می گیرد.

در برخی حساب های معاملاتی که با نام حساب اسلامی شناخته می شود، سواپ دریافت نمی شود.

کارمزد واریز و برداشت

برخی بروکرها برای واریز و برداشت، کارمزد دریافت می کنند.

همچنین بخوانید  فارکس یا ارزدیجیتال؟ در سال 2024 کدام سود بیشتری می دهد؟

تفوات بروکر و صرافی

تفاوت بروکر و صرافی

بروکر و صرافی، دو اصطلاح رایج در بازارهای مالی هستند که ممکن است برای برخی افراد گیج کننده باشند. به خصوص در سالهای گذشته، با ارائه خدمات مشابه توسط هر دو، تمایز بین آنها دشوارتر شده است. در ادامه، به بررسی تفاوت‌های کلیدی بین بروکر و صرافی می‌پردازیم.

هم بروکر هم صرافی به عنوان واسطه گر در بین خریدار و فروشنده عمل می کنند. اما بروکر در مقابل تریدر قرار دارد. در واقع بروکر طرف مقابل تریدر است و هرچیزی را که تریدر بخرد، بروکر به او میفروشد. یا بالعکس، هر چیزی را تریدر بفروشد، بروکر از او میخرد.

اما صرافی فقط یک واسطه بین خریدار و فروشنده است. صرافی ها از معاملات اهرم دار استفاده نمی کنند.

همچنین بخوانید  بازار دو طرفه چیست؟ کسب سود در بازار نزولی و صعودی

معامله بدون بروکر در فارکس

همانطور که برای تماس گرفتن و ارسال پیام به دوستتان، به اپراتور موبایل نیاز دارید، برای ورود به دنیای معاملات فارکس نیز به یک بروکر فارکس نیاز دارید.

هم بروکر و هم اپراتور برای خدمات خود هزینه دریافت می‌کنند. بروکر اسپرد و کمیسیون و اپراتور، تعرفه‌های تماس و اینترنت را از شما دریافت می‌کند.

داخل بورس ایران فعالیت کرده اید؟ برای معامله در بورس ایران نیاز به یک کارگزاری دارید. همچنین برای معامله در بازار ارزهای دیجیتال به یک صرافی ارزدیجیتال احتیاج دارید، برای سرمایه‌گذاری و معامله‌گری در فارکس نیز به یک واسطه، یعنی بروکر فارکس نیاز خواهید داشت. بروکر نقشی حیاتی در معاملات فارکس ایفا می‌کند و به عنوان شریک تجاری شما در این بازار عمل می‌کند.

 بدون بروکر، امکان معامله در فارکس برای شما وجود نخواهد داشت. بروکرها با ارائه پلتفرم‌های معاملاتی، امکان خرید و فروش ارزها را برای شما فراهم می‌کنند.

بروکرها قیمت‌های خرید و فروش ارزها را در پلتفرم‌های معاملاتی خود به شما نشان می‌دهند.  شما می‌توانید از طریق پلتفرم معاملاتی بروکر خود، سفارشات خرید و فروش خود را به بازار ارسال کنید.

بروکرها علاوه بر خدمات اصلی خود، ممکن است خدمات جانبی مانند ارائه تحلیل‌های بازار، آموزش و پشتیبانی را نیز به مشتریان خود ارائه دهند. که همانطور که ققبلتر هم گفتیم یکی از برترین بروکرهایی که خدمات اضافه تر به مشتریان خود ارائه می دهد. ای پلنت بروکر می باشد.

همچنین بخوانید  معایب تریدر شدن چیست؟ مشکلات شغل تریدری

نتیچه گیری بروکر فارکس

انتخاب بروکر فارکس مناسب، گامی اساسی در مسیر موفقیت شما در این بازار پرچالش است. در این مقاله، به بررسی جامع مفهوم بروکر، انواع آن، وظایف و ویژگی‌های یک بروکر مناسب پرداختیم. همچنین به سوالات رایج در مورد انتخاب بروکر، بهترین بروکر برای ایرانیان و معرفی پلتفرم‌های معاملاتی پاسخ دادیم.

با مطالعه این مقاله، شما به دانش و اطلاعات لازم برای انتخاب بروکر فارکس مناسب خود مجهز خواهید شد. به یاد داشته باشید که انتخاب بروکر، یک تصمیم شخصی است و شما باید با توجه به نیازها و شرایط خود، بهترین بروکر را انتخاب کنید.

رگوله بودن بروکر، مهم‌ترین معیار در انتخاب بروکر است.

برای انتخاب بهترین حساب معاملاتی، حساب‌های معاملاتی مختلف را بررسی کنید و حساب مناسب با سبک معاملاتی خود را انتخاب کنید.

هزینه های معاملاتی که بروکر از شما دریافت می کند اعم از اسپرد، کمسیون و سواپ را بررسی کنید. هرچه هزینه های معاملاتی شما کمتر باشد، سودآوری شما در معاملات نیز بیشتر خواهد بود.

بروکرها دونوع ECN و مارکت میکر دارند. بروکر ECN صرفا واسطه بین خریدار و فروشنده است ولی بروکر مارکت میکر، در طرف مقابل تریدر قرار دارد.

بدون بروکر فارکس، امکان معامله کردن در فارکس وجود ندارد.

Leave a comment